Preventie, osteopathie in haar beste vorm

De functionaliteit van het lichaam verschilt van persoon tot persoon. De één wil dat zijn klacht gewoon verdwijnt om terug te kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Iemand anders wil dat functioneren misschien optimaliseren. Dan ga ik verder dan het verhelpen van de klacht. Met preventie zorg ik dan dat het lichaam problemen zo goed mogelijk kan opvangen.

In dat preventieve werk ben ik in het bijzonder geïnteresseerd: het lichaam uitbalanceren om compensaties op te heffen en blessures te voorkomen. Kleine correcties in een vroeg stadium kunnen klachten in de toekomst immers vermijden. Hierbij hoort ook de belastbaarheid van je lichaam verhogen zodat je beter wordt in wat je doet of je beter voelt. Soms zijn het daarbij kleine details die het verschil maken.

Hierbij werk ik graag samen met collega’s zoals een logopedist, kinesist en diëtist, en ook met dokters, tandartsen en podologen die perfect weten wat ze moeten doen met het door mij in kaart gebrachte probleem. (zie ook POSTUROLOGIE)

Preventie kan voor iedereen met algemene klachten maar ook bij stemproblemen of bij sporters. Doe je aan pilates of yoga of ben je een danser? Of wil je hier juist graag mee starten? In deze sporten heb ik een bijzondere interesse. In de vorm van een screening kijk ik je lichaam na. Hierbij kan ik je meegeven welke dingen je het best traint, waar je best mee oplet. Welke oefeningen je best aanpast of welke je goed moet opbouwen.

Preventie in osteopathie is een manier om je gezondheid en welzijn te verbeteren. Iets wat je doet voor jezelf, om je beter te voelen, om dingen beter te kunnen, om je een betere vorm te geven.