Preventie, osteopathie in haar beste vorm

De functionaliteit van het lichaam verschilt van persoon tot persoon. De één wil dat zijn klacht gewoon verdwijnt om terug te kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Iemand anders wil dat functioneren misschien optimaliseren. Dan ga ik verder dan het verhelpen van de klacht. Met preventie zorg ik dan dat het lichaam problemen zo goed mogelijk kan opvangen.

In dat preventieve werk ben ik in het bijzonder geïnteresseerd. Het lichaam uitbalanceren om compensaties op te heffen en blessures te voorkomen. Kleine correcties in een vroeg stadium kunnen klachten in de toekomst vermijden. Hierbij hoort ook de belastbaarheid van je lichaam verhogen. Beter worden in wat je doet of je beter voelen. Soms zijn het daarbij kleine details die het verschil maken.
Hierbij werk ik graag samen met collega’s zoals een logopedist, zangcoach, kinesist en diëtiste. Dokters, tandartsen en podologen die perfect weten wat ze moeten doen met het door mij in kaart gebrachte probleem (zie ook POSTUROLOGIE) .

Preventie kan voor iedereen met algemene klachten maar zeker ook bij mensen die optimaal moeten kunnen presteren. Ben je een zanger, danser of performer? Of wil je hier juist graag mee starten? Hierin heb ik een bijzondere interesse. In de vorm van een screening kijk ik je lichaam na. Hierbij kan ik je meegeven welke dingen je het best traint, waar je best mee oplet. Welke oefeningen je best aanpast of goed moet opbouwen.
Preventie in osteopathie als vorm om je gezondheid en welzijn te verbeteren en om je prestaties te optimaliseren.