Problemen aan je kaak

Kaakproblemen komen heel regelmatig voor. Vaak zijn ze complex en moeilijk te kaderen. De klachten die je hebt kunnen matig zijn of juist heel fel. Bijna altijd zijn er ook andere delen van je lichaam betrokken. Mijn taak als osteopaat is dan ook om te kijken waar het probleem juist ontstaat en je kaakprobleem te plaatsen binnen de rest van je lichaam.

Het kaakgewricht geeft een verscheidenheid aan klachten die je wel of niet meteen linkt aan je kaak. In de kaak zelf denkt je hier vooral aan het niet goed kunnen openen of sluiten van de mond. Pijn aan je kauwspieren of in het kaakgewricht zelf. Het horen klikken of kraken van je kaakgewricht. Heel vaak is er ook sprake van tandenknarsen of klemmen. In je dagelijks leven kan je worden beperkt bij eten, praten, lachen..Onverklaarbare, vage tandpijn kan ook een belangrijk symptoom zijn. Rondom komen nekklachten, hoofdpijn, keelpijn, oorpijn of oorsuizingen, slik- stemproblemen veel voor (zie ook STEMPROBLEMEN)

De behandeling bestaat er in de eerste plaats uit om je bewust te maken van je kaakprobleem en van je mondgedrag. Ook adviseer ik je over hoe je dit gaat moeten veranderen. De behandeling is vaak lokaal aan je kaak, hoofd-hals. Maar ook de rest van je lichaam wordt bekeken.