Lymfedrainage

Lymfedrainage is een normale, natuurlijke functie in ons lichaam. Het zorgt voor een ideale leefomgeving van onze cellen. Wanneer je ziek bent, stress hebt of bv. een letsel hebt opgelopen (ongeval, operatie) wordt de natuurlijke lymfedrainage bemoeilijkt. Men spreekt dan van oedeem. Je lichaam krijgt het lymfevocht zelf niet goed rond gestuurd en afgevoerd. Dit kan dan manueel (met de handen) geoptimaliseerd worden. De methode die toegepast wordt is deze volgens Vodder.

Bij FACE focussen we ons voornamelijk op oedemen van het aangezicht, keel en kaak. Deze ontstaan na een operatie zoals een kaakoperatie, na het zetten van implantaten, esthetische chirurgie, oogchirurgie. Maar ook post-oncologische chirurgie en na radiotherapie in deze delicate zones. Lymfedrainage wordt best al opgestart voor de operatie zelf.

Onze bijzondere interesse gaat uit naar mensen met (chronische) sinusitis en spanningshoofdpijn. Zij zijn vaak erg gebaat bij deze vorm van lymfedrainage waardoor hun klachten al na enkele behandelingen afnemen en verdwijnen. Hiervoor wordt er ook samengewerkt met de osteopaat.
De zones waar druk en spanning op staat worden eerst vrijgemaakt en dan wordt via lymfedrainage de circulatie weer opgang gebracht. De algehele spanning daalt, de zone wordt weer beter doorbloedt. Er is terug een doorgang voor zuurstof. Door de juiste adviezen over hoe je moet ademen of je neus moet snuiten heb je een blijvend effect. Er is ook een positief effect op je immuniteit zelf.